Nurin Aireen. 96's.
Kpopper| Forteenager
Hi! Thank you for coming!
Visit my twin here
Copycats are PROHIBITED

Status
aku malas update blog kbye


CHIT CHAT







Followers





Hot Issues

Shoot Copycat! Entry tak keluar kat dashboard? *spazzing mode* Oh My Bias List! Hati-hati masa korek telinga! Blogger Penipu?Tutorial: Clear Cache and CookiesHey Anon!Bahaya Aiscoming soon




Memories

  • Tutorial : Letak Signature di Bawah Setiap Post
  • Rezeki Dah Sampai ^^ #2
  • Rezeki Dah Sampai ^^
  • Gosip : Elfira Loy Bercinta Dengan Baim Wong?
  • Tutorial : Background Belakang Body {Simple Templa...
  • Berubah Ke Arah Yang Lebih Baik
  • SEGMEN REVIEW BY IEYRA GHANI
  • PUASA PADA HARI SABTU
  • Kim Sunggyu, please .... :(
  • Blogger Penipu?




  • Credits
    © HNIE 2013 - The template was made by Hanie and edited by Nurin Aireen. Slider codes from nivo. Thanks to pixel-diary for the pixels and icons. Best view in Google Chrome


    Tutorial Photoshop : Letak Signature di Bawah Setiap Post
    WRITTEN BY NURIN AIREEN ON 6 July 2013 { 0 love note(s) }



    Assalamualaikum dan selamat pagi =)


    Pagi ni Nurin nak sambung tuto semalam. Yang mana? Yang ni haa. Tuto kali ni nak ajar cara buat sign guna photoshop pulak ye. 


    1. Buka Photoshop korang. Tak kisah lah CS berapa pun. Kalau belum install, boleh search kat google ye. Ada banyak tuto disediakan.
    2. File > New




    3. Gambar kat bawah ni pulak cara nak buat sign yang ada "Lots of Love", "Sincerely" and blabla tu. Kalau taknak letak yang tu, terus je taip nama korang.




    4. Now, kita crop pulak. Kalau taknak pun tak apa tapi better crop lah ye baru lawa


    5. File > Save As > Tukar format kepada PNG > Save



    6. Pergi sini > Sign in guna FB/ Twitter dll > Upload images > Computer


    7. Dasboard > Settings > Posts and Comments > Post Template


    8. Create new post dan tengoklah sign yang korang dah buat tu. Cantik tak? Hehe. Kedudukan sign dan saiznya boleh diejas dalam post tersebut ye. Kalau nak buang sign, just delete kod tadi and Save Settings! :)


    Selamat mencuba! Tanya je kalau tak faham =)










    PROFILE biases AFFIES stuff contacts home