Nurin Aireen. 96's.
Kpopper| Forteenager
Hi! Thank you for coming!
Visit my twin here
Copycats are PROHIBITED

Status
aku malas update blog kbye


CHIT CHAT







Followers





Hot Issues

Shoot Copycat! Entry tak keluar kat dashboard? *spazzing mode* Oh My Bias List! Hati-hati masa korek telinga! Blogger Penipu?Tutorial: Clear Cache and CookiesHey Anon!Bahaya Aiscoming soon




Memories

  • PUASA PADA HARI SABTU
  • Kim Sunggyu, please .... :(
  • Blogger Penipu?
  • Review Blog Fatin Nursyahira
  • Mati Akibat Gurauan Melampau
  • Pemenang First Giveaway by Nurin Aireen & Ieyra Gh...
  • Senarai Blog Artis
  • Main Game No Backspace! XD
  • Al-Fatihah Buat Arwah Yasmin J Hunwick
  • Terlebih ramah pun susah




  • Credits
    © HNIE 2013 - The template was made by Hanie and edited by Nurin Aireen. Slider codes from nivo. Thanks to pixel-diary for the pixels and icons. Best view in Google Chrome


    SEGMEN REVIEW BY IEYRA GHANI
    WRITTEN BY NURIN AIREEN ON 29 June 2013 { 7 love note(s) }



    Assalamualaikum dan selamat pagi semua =)


    Aik awal bangun hari ni. Hehe nurin terjaga pukul 5.30 tadi. Alhamdulillah sempat lah sahur sikit. Puasa ganti sikit lagi nak habis ni. Harap2 sempat lah nurin habiskan sebelum Ramadhan tiba. Nasib baik terjaga kan. Alang-alang bangun awal ni, nurin nak join segmen akak tersayang nurin! Siapakah orangnya? Mestilah kak ieyra :p Tak kenal? Sila klik banner awesome kat atas untuk terus ke blog beliau. Jomlah ramai-ramai join segmen ni. Kita support akak Ieyra Ghani kita! *kunyah popcorn* Jutaan terima kasih kepada penganjur segmen kerana sudi menjemput saya dan terima kasih juga kepada Liana sebab tag ^^


    Semua syarat sudah diikut kecuali review drama/movie and tag tu hihi okay I'll start now. Nak review cerita apa eh? Kalau drama Melayu, nurin nak review SSID tapi rasanya pernah nampak ada dah yang review drama ni so nurin pilih drama korea jelah eh, hihi. Nurin nak review dua boleh tak? T.T sebab nurin nak promote kat akak ni, ehhe. Okay agak awkward bila sedar ber-nurin akak dalam entry ni sebab kak ieyra panggil eden ween -.- *ehem ehem* akak.......... ween review 2 drama ye? Syaratnya boleh satu je kan. I langgar syarat tak apa kot :p


    Drama pertama yang ween nak review ialah................ jeng jeng jeng.....................














    City Hunter!!!!!


    Feewittt. Tahniah ye lee minho kerana terpilih menjadi boyfriend saya Tahniah ye City Hunter kerana terpilih! Lol. Mesti ramai yang dah tengok tapi kak ieyra tak tengok lagi hikhik so ween review special untuk akak. Actually ween kurang reti sikit nak review2 drama ni. Nak kena buat apa eh? Kasi sinopsis lepas tu kasi komen sikit ye pasal drama ni? Hehe hentam jelah :p

    City Hunter (Hangul시티헌터) is a 2011 South Korean television drama series starring Lee Min-hoPark Min-youngLee Joon-hyukKim Sang-joongKim Sang-hoHwang Sun-heeGoo Ha-raChun Ho-jin and Lee Kwang-soo. It premiered on May 25, 2011 on SBS and finished broadcasting on July 28, 2011. It is based on the Japanese manga series City Hunter written and illustrated by Tsukasa Hojo.

    In 1983, the South Korean president and his delegates are visiting Burma when a bomb planted by North Korean agents explodes, killing some high-ranking officials. This historical event is called the Rangoon bombing (also known as the Rangoon incident). To strike back, five South Korean officials plan a covert operation, codenamed "Operation Cleansweep," to enter North Korea and kill several top members of the North's high command. Lee Jin-pyo and Park Moo-yul, two Presidential Security Service bodyguards and best friends who were present at the bombing, organize a 21-man team for the mission. However, as the team wreaks havoc in Pyongyang, the five officials abort the plan to avoid an international crisis if the mission is discovered. Their major concern is that the United States will withdraw its nuclear protection if the mission is made public, in light of Seoul's official declaration that it will not retaliate.
    The operation is successful, but as the troops swim out from Nampo to an ROK Navy submarine assigned for their extraction, snipers aboard the submarine open fire on them. An already injured Park sacrifices his life to save Lee. Lee swims back to shore and returns to South Korea, where he finds out that the assault team's service and personal records have been erased.
    Vowing to avenge his fallen comrades, Jin-pyo kidnaps Moo-yul's infant son. He flees to the Golden Triangle to raise the child as his own and trains the boy intensively in combat. Following an attack on a village they are living in, Jin-pyo confesses his long-term plan for revenge to the child, Lee Yoon-sung.
    Seven years later, after successfully finishing his college years and attaining a doctorate in the United States at the Massachusetts Institute of Technology, Yoon-sung returns to South Korea to fulfill his adoptive father's plan for revenge. He enters the Blue House as an IT expert under the National Communication Network Team. He is warned by Jin-pyo not to trust anyone and never fall in love, as doing so will put the people around him in danger.
    While working at the Blue House, the plot takes off after Lee meets bodyguard Kim Na-na. Eventually Na-na helps him to take revenge, as they discover that they have the same goal in mind. Problems occur as Jin-pyo's revenge plot unfolds, especially when Lee defies his surrogate father at several occasions as they try to identify and kill the officials, known as the "Council of Five."
    credit

    Ahha so macam tu lah ceritanya. Sekarang meh ween review ikut ayat sendiri pulak *apa la yang aku nak merepek ni* Drama ni kan dia banyak tunjuk aksi tau. Kalau yang tak kenal Lee Minho tu, tengok je drama ni terus gigit katil melting dengan watak dia. Seriously dalam banyak2 drama yang dia berlakon, dalam drama ni dia nampak paling macho kuasa 77 U.U Woi apa ni ween hang nak rebiew drama ke nak rebiew pelakon ni? =_= Maaf atas kegedikan di situ. Sebenarnya ween dah lupa jalan cerita drama ni. Kalau ingat pun, ingat sikit2 je sebab nengoknya time lepas PMR dulu lol *selak sinopsis*

    Dah selak sinopsis pun still tak faham kekeke nampak gayanya lepas SPM kena khatam balik drama ni. Nak dipendekkan cerita, Lee Yoon-sung (Lee Min Ho) ni dia nak balas dendam but I forgot why ._. Dia ni sejak kecil memang dah dilatih so bila besar dia dah teror bab berlawan menembak semua tu lah *mak aih machonya ;;* Dalam misi dia membalas dendam, dia kenal dengan Kim Nana (Park Min Young) and lepas tu saling jatuh cinta dan menyebabkan Kim Nana ni pun turut serta berada dalam zon bahaya sebab Lee Min Ho kan ramai musuh u.u Adakah mereka mampu mempertahankan cinta mereka? Nak tahu dengan lebih lanjut? Sila tonton drama ini sendiri dan anda akan rasa apa yang saya rasa hihihi *evil laugh* Tapi ween bagitau siap2 lah yang permulaan drama ni memang agak bosan sebab dia banyak cakap2, tak banyak aksi tapi awak kena sabar lah tengok sampai habis :D

    AHAHA HE JUST WINKED RIGHT /TERJUN KATIL/

    Woot woot Hara pun ada


    They were about to get back together, but it ended up like this :’( So yeah.... I cried a lot




    He said that he will come back quickly but then ............. T.T

    When I just finished Episode 19 of City Hunter.........





    Okay dah kot spam gambar sikit2. Perasan tak ween banyak letak gambar prosecutor tu? Ehem Lee Joon Hyuk-ssi, hi =_= Nak tahu sebab apa? Sebab dalam banyak2 scene drama ni, yang paling meninggalkan kesan dalam hati ween ialah scene masa dia kena bunuh. You have to watch how tragic it was T.T Rasanya sampai sini jelah kot segmen kali ni ye. Oh untuk drama kedua yang ween nak review tu, boleh klik sini untuk mengelakkan entry menjadi sangat panjang dan berbuah 2 kali lol. Tag you and you. Bai **

    Don’t be afraid of the shadows… because not far from you, there is the light.”- Kim Young Joo- City Hunter










    PROFILE biases AFFIES stuff contacts home