Nurin Aireen. 96's.
Kpopper| Forteenager
Hi! Thank you for coming!
Visit my twin here
Copycats are PROHIBITED

Status
aku malas update blog kbye


CHIT CHAT







Followers





Hot Issues

Shoot Copycat! Entry tak keluar kat dashboard? *spazzing mode* Oh My Bias List! Hati-hati masa korek telinga! Blogger Penipu?Tutorial: Clear Cache and CookiesHey Anon!Bahaya Aiscoming soon




Memories

  • Berubah Ke Arah Yang Lebih Baik
  • SEGMEN REVIEW BY IEYRA GHANI
  • PUASA PADA HARI SABTU
  • Kim Sunggyu, please .... :(
  • Blogger Penipu?
  • Review Blog Fatin Nursyahira
  • Mati Akibat Gurauan Melampau
  • Pemenang First Giveaway by Nurin Aireen & Ieyra Gh...
  • Senarai Blog Artis
  • Main Game No Backspace! XD




  • Credits
    © HNIE 2013 - The template was made by Hanie and edited by Nurin Aireen. Slider codes from nivo. Thanks to pixel-diary for the pixels and icons. Best view in Google Chrome


    Tutorial : Background Belakang Body {Simple Template}
    WRITTEN BY NURIN AIREEN ON 30 June 2013 { 2 love note(s) }


    Assalamualaikum. Tutorial ni telah direquest oleh adik Arysha. Sebenarnya nurin pun dah lama nak pasang background belakang body tapi tak jumpa tuto untuk simple template. Kalau ada pun, nurin buat tak jadi so nurin godek2 kod ni sendiri. Alhamdulillah jadi. 




    1. Dashboard > Template > Edit HTML
    2. Untuk step ketiga dan seterusnya sila klik gambar di bawah sebagai panduan



    3. Klik kat mana-mana tempat dalam kotak tu
    4. Tekan Ctrl+F
    5. Search .content-inner {
    6. Jumpa kod tu? Masukkan background : url(URL BACKGROUND); kat BAWAH kod tadi
    7. Preview. Kalau jadi, Save!


    Selamat mencuba! Jangan malu bertanya =D

    p/s : kalau nak letak jugak background macam ni, kena pandai2 cover balik lah lebihan kat bahagian bawah blog tu. Nurin dah berjaya cover. Agak complicated jugak.











    PROFILE biases AFFIES stuff contacts home